Jednoduchý recept

Z tofu tempura

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31748
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
125 g Cuketa
5 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
125 g Kukuřice cukrová
2 ks Lilek
2 kávová lžička Med včelí
225 g Mouka pšeničná hladká
125 g Mrkev kořen
400 ml Olej rostlinný
125 g Pórek
5 polévková lžíce Sherry brandy
225 g Sýr sójový - Tofu
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,318 kcal
Kilojoule 5 513kJ
20% Sacharidy 72 g
243% Tuky 182 g
40% Sodík 795 mg
32% Bílkoviny 18 g

Z tofu tempura postup přípravy receptu:

1

Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.

2

Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.

3

Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.

4

Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.

5

Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.

6

Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.

7

Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept