Mincové váčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mincové váčky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31749 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
90 g | Kukuřice cukrová |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Shiitake houby |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Kukuřice cukrová, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mincové váčky postup přípravy receptu:
1 | Do misky s teplou vodou vložíme houby a necháme 25 minut bobtnat. |
2 | Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, vodu, kypřící prášek, sůl a vymícháme hladké těsto. |
3 | Těsto prohněteme na pomoučněné podložce, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 6 minut odpočinout. |
4 | Houby procedíme a vymačkáme z nich vodu. Odstraníme tuhé části a pokrájíme. |
5 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2 minuty houby, pokrájené jarní cibulky, kukuřici a chilli. Přidáme fazolovou omáčku a sundáme pánev z ohně. |
6 | Vypracujeme těsto do tvaru šišky a pokrájíme na 24 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku a dáme doprostřed 1 lžičku náplně. Konce přehneme k sobě a stiskneme. |
7 | Knedlíky vložíme do naolejovaného pařáku. Pařák umístíme nad hrnec s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a povaříme knedlíky v páře 14 minut. |
8 | Podáváme teplé. |