Recept

Vepřová panenka s mušlemi

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31750

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka
0,3 l Víno bílé
6 stroužek Česnek
50 g Šunka od kosti
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
5% Sacharidy 18 g
25% Tuky 19 g
64% Sodík 1 g
112% Bílkoviny 63 g

Vepřová panenka s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Panenku nakrájíme na kousky cca 2 cm velké. Šunku pokrájíme najemno. Oloupeme česnek a cibuli a najemno nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je.

2

V pánvi rozpálíme olej a maso na něm postupně ze všech stran orestujeme. Vyjmeme, dáme na talíř a zaprášíme moukou. V tuku v pánvi osmahneme šunku, přidáme cibuli, česnek a petrželkové stonky. Poté vmícháme maso a rajčata, přilijeme víno. Šafrán rozdrobíme a necháme rozpustit v trošce vody. Přidáme k masu, ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 minut.

3

Mezitím mušle důkladně opláchneme, použijeme pouze uzavřené a 10 minut před koncem vaření je přidáme k masu a společně povaříme, dokud se neotevřou. Uzavřené vyhodíme.

4

Směs rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept