Vepřová panenka s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s mušlemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31750 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka od kosti |
600 g | Vepřová panenka |
0,3 l | Víno bílé |
1 špetka | Šafrán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 150,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rajčata, Sůl, Šunka od kosti, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Panenku nakrájíme na kousky cca 2 cm velké. Šunku pokrájíme najemno. Oloupeme česnek a cibuli a najemno nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a maso na něm postupně ze všech stran orestujeme. Vyjmeme, dáme na talíř a zaprášíme moukou. V tuku v pánvi osmahneme šunku, přidáme cibuli, česnek a petrželkové stonky. Poté vmícháme maso a rajčata, přilijeme víno. Šafrán rozdrobíme a necháme rozpustit v trošce vody. Přidáme k masu, ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 minut. |
3 | Mezitím mušle důkladně opláchneme, použijeme pouze uzavřené a 10 minut před koncem vaření je přidáme k masu a společně povaříme, dokud se neotevřou. Uzavřené vyhodíme. |
4 | Směs rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme. |