Jednoduchý recept

Guláš s čerstvými paprikami

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31751

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Hovězí kližka
2 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
250 g Zakysaná smetana
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
3% Sacharidy 12 g
43% Tuky 32 g
6% Sodík 113 mg
81% Bílkoviny 45 g

Guláš s čerstvými paprikami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso pokrájíme na kostky cca 3 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Zalijeme 80 ml vody, vložíme maso, majoránku a zakryté dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.

3

Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajče opláchneme, pokrájíme nadrobno a společně s paprikami vmícháme do guláše. Ochutíme solí a pod pokličkou necháme dusit ještě 30 minut. Do hrnce přidáme 200 g zakysané smetany rozmíchané s moukou, přivedeme k varu a dochutíme.

4

Rozdělíme do misek, každou porci dozdobíme kopečkem zakysané smetany a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. nudle, brambory nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept