Třešňový kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňový kotlík
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31754 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
250 g | Listové těsto |
60 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
15 g | Skořice mletá |
300 g | Třešně |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 67,4mg |
Draslík | 167,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 838,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňový kotlík postup přípravy receptu:
1 | Formu vymažeme máslem, třešně omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme 60 gramů másla se 60 gramy cukru, přisypeme drcené mandle, přidáme vejce a vypracujeme těstíčko. |
2 | Listové těsto vyválíme a formu na pečení těstem vyložíme. Do takto připraveného kotlíku nasypeme třešně, posypeme cukrem, skořicí a zakryjeme těstíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. |