Recept

Hovězí závitky s mletým masem a slaninou

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 137 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 107 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31755

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hovězí libové
100 g Hovězí maso mleté
400 ml Hovězí vývar základní
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 048kJ
3% Sacharidy 11 g
155% Tuky 116 g
27% Sodík 533 mg
77% Bílkoviny 43 g

Hovězí závitky s mletým masem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

3

Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept