Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31756
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice dijonská
500 g Hovězí svíčková
150 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet vinný
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 249 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pravá boeuf Stroganoff postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme.

2

V pánvi rozpálíme 1/2 másla s olejem a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme okapat na cedníku a šťávu zachytíme do kastrolu. Tuk z pánve vylijeme, do pánve dáme vývar a odvaříme. Poté přidáme do kastrolu ke šťávě.

3

Na očištěné pánvi rozpálíme zbytek másla a na něm cca 5 minut osmahneme dozlatova cibuli. Zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme šťávu z masa a cca 5 minut necháme provařit. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Prohřejeme, ale už nevaříme.

4

Rozdělíme na talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept