Těsto na nákyp křehké - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na nákyp křehké
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 31757 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
90 g | Cukr moučkový |
35 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
300 g | Máslo čerstvé |
90 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 12,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na nákyp křehké postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme máslo, špetku soli, žloutky a přilijeme mléko. Promícháme a vypracujeme těsto. Vyklopíme na vál, vyválíme, těsto přeložíme napůl a znovu vyválíme. Z těsta vytvoříme kouli a necháme v lednici odležet. |
2 | Těsto používáme k přípravě různých ovocných nákypů. |