Recept

Penne s artyčoky a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31759
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
90 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny penne
800 g Krevety tygří - loupané
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,097 kcal
Kilojoule 4 589kJ
48% Sacharidy 175 g
46% Tuky 35 g
66% Sodík 1 g
149% Bílkoviny 84 g

Penne s artyčoky a krevetami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si misku se studenou vodou, kterou jsme ochutili citronovou šťávou. Z mladých kulatých artyčoků odkrojíme stonky, odstraníme vnější tvrdé či ovadlé listy, špičky listů rovněž odkrojíme.

2

Hlavičky artyčoků nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme středy s jemnými chloupky, dílky artyčoků nakrájíme podélně na 5 mm široké proužky a vložíme do připravené misky s vodou a citronovou šťávou.

3

Nakrájené artyčoky slijeme a osušíme. V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek a polovinu množství pokrájené petržele a máty.

4

Osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme při mírné teplotě 10 minut, až jsou artyčoky měkké. Měkkost zkoušíme píchnutím ostrým nožem.

5

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

6

Do pánve k artyčokům vložíme vařené oloupané krevety, které jsou rozkrojené na 3 kusy. Promícháme a 2 minuty ohříváme.

7

K hotovým těstovinám přidáme máslo a mícháme, až se máslo rozpustí. Po lžících přidáme k těstovinám artyčokovou směs a opatrně smícháme. Iuhned podáváme posypané zbývajícími bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept