Penne s artyčoky a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s artyčoky a krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31759 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
90 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny penne |
800 g | Krevety tygří - loupané |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 113g |
Vitamín A | 157,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny penne, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s artyčoky a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si misku se studenou vodou, kterou jsme ochutili citronovou šťávou. Z mladých kulatých artyčoků odkrojíme stonky, odstraníme vnější tvrdé či ovadlé listy, špičky listů rovněž odkrojíme. |
2 | Hlavičky artyčoků nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme středy s jemnými chloupky, dílky artyčoků nakrájíme podélně na 5 mm široké proužky a vložíme do připravené misky s vodou a citronovou šťávou. |
3 | Nakrájené artyčoky slijeme a osušíme. V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek a polovinu množství pokrájené petržele a máty. |
4 | Osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme při mírné teplotě 10 minut, až jsou artyčoky měkké. Měkkost zkoušíme píchnutím ostrým nožem. |
5 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
6 | Do pánve k artyčokům vložíme vařené oloupané krevety, které jsou rozkrojené na 3 kusy. Promícháme a 2 minuty ohříváme. |
7 | K hotovým těstovinám přidáme máslo a mícháme, až se máslo rozpustí. Po lžících přidáme k těstovinám artyčokovou směs a opatrně smícháme. Iuhned podáváme posypané zbývajícími bylinkami. |