Jednoduchý recept

Broskvový dort

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31762

Ingredience

300 g Broskve
125 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
80 g Marmeláda meruňková
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
300 g Máslo čerstvé
50 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 967kJ
25% Sacharidy 89 g
47% Tuky 35 g
2% Sodík 37 mg
17% Bílkoviny 10 g

Broskvový dort postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, žloutky, špetku soli a přilijeme mléko. Vypracujeme těsto.

2

Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pomažeme ho marmeládou.

3

Mezitím spaříme broskve, oloupeme je, ropůlíme, vyndáme pecky a půlky broskví poklademe vedle sebe na korpus a pokapeme brandy, zalijeme nahřátým rybízovým želé. Dáme do lednice vychladit, aby želé opět ztuhlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept