Broskvový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 31762 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
300 g | Broskve |
125 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
80 g | Marmeláda meruňková |
300 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 113,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Sherry brandy, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový dort postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, žloutky, špetku soli a přilijeme mléko. Vypracujeme těsto. |
2 | Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pomažeme ho marmeládou. |
3 | Mezitím spaříme broskve, oloupeme je, ropůlíme, vyndáme pecky a půlky broskví poklademe vedle sebe na korpus a pokapeme brandy, zalijeme nahřátým rybízovým želé. Dáme do lednice vychladit, aby želé opět ztuhlo. |