Jablka na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka na másle
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31765 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
600 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Sirup jablečný |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
5% Sacharidy 20 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 108,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup jablečný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka na másle postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Vložíme do pánve, přidáme 3 lžíce másla, přikápneme citronovou šťávu, přilijeme jablečný sirup, zakryjeme a podusíme 6 až 8 minut. |
2 | Necháme vychladnout a podáváme. |