Jablka nadívaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka nadívaná
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31768 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
900 g | Jablka |
50 ml | Kmínka - Akvavit |
100 g | Marmeláda meruňková |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 184,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmínka - Akvavit, Marmeláda meruňková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka nadívaná postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, v jedné třetině odřízneme, vydlabeme jádřinec i trochu dužiny a zakapeme citronovou šťávou. Dužinu rozmělníme, přidáme sníh z bílků a meruňkovou marmeládu. Promícháme a směsí jablka naplníme. |
2 | Plech vyložíme papírem na pečení, na něj vyskládáme plněná jablka, pokapeme kmínkou a pečeme 10 až 12 minut. |
3 | Necháme vychladnout a podáváme. |