Jablečné knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31769 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
900 g | Jablka |
300 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 168,2mg |
Draslík | 138,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, sůl a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme jádřince. Každou půlku jablka zabalíme do těsta, trochu uválíme, aby vznikly koule. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme vedle sebe jablečné knedlíky, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 20 minut. |