Jednoduchý recept

Jablečné knedlíky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31769
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Cukr moučkový
900 g Jablka
300 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká
10 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 541kJ
19% Sacharidy 67 g
46% Tuky 35 g
25% Sodík 499 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jablečné knedlíky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, sůl a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto.

2

Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme jádřince. Každou půlku jablka zabalíme do těsta, trochu uválíme, aby vznikly koule.

3

Plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme vedle sebe jablečné knedlíky, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept