Těstovinový kuřecí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový kuřecí salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31774 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
250 g | Drůbeží maso pečené |
150 g | Hroznové víno |
60 ml | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 ml | Pesto |
9 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Fusilli |
40 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 58,3mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hroznové víno, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Majonéza, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový kuřecí salát postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme zálivku na těstoviny. V misce smícháme sůl. pepř, prolisovaný česnek, vinný ocet a olivový olej, důkladně vyšleháme. |
2 | Těstoviny uvaříme podle návodu, zcedíme, přendáme do hlubší mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Upečené maso a mrkev nakrájíme na nudličky, kuličky vína rozpůlíme a vše vmícháme do těstovin. |
4 | V misce smícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. |
5 | Těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou zalijeme přiměřeným množstvím omáčky a servírujeme ozdobené listem celeru a kuličkou vína. |