Farfalle s brokolicí a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s brokolicí a paprikami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31782 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Brokolice |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
450 g | Kuřecí prsa |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Paprika zelená |
6 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Farfalle |
3 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 864,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 318,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 129,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Paprika zelená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s brokolicí a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Na másle orestujeme nakrájený česnek doměkka, přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není měkké a zlatavé, Přihodíme chilli papričky, osolíme, opepříme a odstavíme. |
2 | V hrnci přivedem k varu osolenou vodu, vhodíme brokolici rozdělenou na růžičky, povaříme 5 minut a děravou naběračkou vyjmeme a dáme na mísu. Do vroucí vody vhodíme těstoviny a uvaříme podle návodu na obalu. Hotové zcedíme a přisypeme ke kuřecí směsi na pánvi. Přidáme papriky nakrájené na proužky, vývar a brokolici a na mírném ohni vaříme, dokud se většina tekutiny nevypaří. Podáváme posypané parmezánem. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.