Věnečky z páleného těsta s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Věnečky z páleného těsta s borůvkami
Věnečky z páleného těsta s borůvkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31785 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mandle loupané |
těsto | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
borůvková náplň | |
150 g | Borůvky |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Tvaroh měkký |
poleva | |
4 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 259,7mg |
Draslík | 92,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Borůvky, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Věnečky z páleného těsta s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si svaříme mléko s máslem a solí a hned za stálého vmíchání do vařícího mléka nasypeme hrubou mouku. Nesmí se nám utvořit žmolky. |
2 | Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého míchání necháme kaši vychladnout. Postupně přimícháme vejce a vypracujeme hladké polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout. |
3 | Těsto dáme do cukrářského kornoutu s širším násadcem, kterým nastříkáme malé věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 250°C dozlatova (přibližně 5-7 minut). Ještě horké věnečky vodorovně rozřízneme ostrým nožem a necháme vychladnout. |
4 | Připravíme si borůvkovou náplň. V míse si vyšleháme měkký tučný tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. V druhé nádobě si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Pak opatrně do tvarohu přimícháme šlehačku a rozmačkané borůvky (nejlépe čerstvé). Spodní části věnečků naplníme krémem, na který položíme vrchní části rozpůlených věnečků. |
5 | Z práškového vanilkového cukru a pomerančové šťávy si vymícháme v misce polevu, kterou potřeme povrch věnečků a ozdobíme je posekanými mandlemi. |
Poznámka
Z tohoto množství ingrediencí budeme mít 14-15 kousků.