Lasagne s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s kuřecím masem
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31786 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Hořčice |
800 g | Kuřecí prsa |
120 g | Lasagne |
100 g | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý celý |
6 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
50 g | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 584,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Na bešamelovou omáčku v hrnci zahřejeme mléko s bobkovým listem, s cibulí nakrájenou nadrobno a muškátovm oříškem, nenecháme vařit, zakryjeme a odstavíme na 10 minut. V jiném hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uvaříme světlou jíšku. Mléko s kořením zcedíme a za stálého míchání vléváme do jíšky, vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme a můžeme na chvíli odstavit. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, mrkev a pórek na kolečka a restujeme 5 minut. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme protlak, pepř a sůl a povaříme na mírném ohni 30 minut, občas zamícháme. |
3 | Znovu zahřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme do ní hořčici a polovinu sýra. V pekáčku tvoříme střídavě vrstvy lasagní, kuřecí směsi a sýrové omáčky tak, aby vrchní poslední vrstva byla sýrová. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě hodinu, až sýr na povrchu zezlátne. |