Směs zeleninová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs zeleninová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31790 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet česnekový |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hořčice dijonská, Mrkev kořen, Ocet česnekový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs zeleninová postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájené brambory a fenykl, smažíme 3 minuty, dokud nezačnou hnědnout. Vyndáme z pánve a necháme okapat. |
2 | Na servírovací mísu dáme červenou cibuli, mrkev a brambory s fenyklem do samostatných hromádek. |
3 | Smícháme přísady na zálivku: olivový olej, česnekový vinný ocet, česnek, hořčici, med, sůl a pepř. Touto směsí následně přelijeme zeleninu. |
4 | Každou hromádku promícháme, okamžitě podáváme. Můžeme podávat i studené, vychlazené z lednice. |