Jednoduchý recept

Vejce zeťova

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31795

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
2 kávová lžička Tamarindové pyré
6 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 609kJ
1% Sacharidy 5 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 129 mg
20% Bílkoviny 11 g

Vejce zeťova postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Uvařená vejce 3x propíchneme zubním párátkem. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme vejce, aby byla do zlatova a křupavá. Přemístíme na papírový ubrousek. Podélně vejce rozpůlíme a dáme na servírovací mísu.

2

Lžíci oleje dáme stranou, zbytek vylijeme. Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmažíme nakrájenou cibuli a chilli papričky, aby byly lehce křupavé. Necháme okapat.

3

Ohřejeme v pánvi lžíci vody, maggi a pyré z tamarindu a povaříme 5 minut, do zhoustnutí.

4

Přelijeme vejce omáčkou a nasypeme na ně cibuli a chilli. Okamžitě podáváme.

Poznámka

Podáváme nejlépe s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept