Vejce zeťova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zeťova
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31795 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Polévkové koření Maggi |
2 kávová lžička | Tamarindové pyré |
6 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 184,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové koření Maggi, Tamarindové pyré mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zeťova postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Uvařená vejce 3x propíchneme zubním párátkem. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme vejce, aby byla do zlatova a křupavá. Přemístíme na papírový ubrousek. Podélně vejce rozpůlíme a dáme na servírovací mísu. |
2 | Lžíci oleje dáme stranou, zbytek vylijeme. Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmažíme nakrájenou cibuli a chilli papričky, aby byly lehce křupavé. Necháme okapat. |
3 | Ohřejeme v pánvi lžíci vody, maggi a pyré z tamarindu a povaříme 5 minut, do zhoustnutí. |
4 | Přelijeme vejce omáčkou a nasypeme na ně cibuli a chilli. Okamžitě podáváme. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s rýží.