Zelenina s Tahini omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s Tahini omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31796 |
Ingredience
225 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
225 g | Chřest bílý |
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 dl | Jogurt krémový bílý natur |
225 g | Květák |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Omáčka Tahini |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 492,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chřest bílý, Citronová šťáva, Květák, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Omáčka Tahini, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Cibule červená, Jogurt krémový bílý natur, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s Tahini omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Spodek pařáku vyložíme pergamenovým papírem a naskládáme do něj pokrájenou zeleninu. |
2 | Ve velkém hrnci necháme vařit vodu a nad hladinu dáme pařák. Zeleninu postříkáme citronovou šťávou a necháme pod pokličkou vařit v páře 10 minut. |
3 | Připravíme si omáčku tahini s česnekem, rozehřejeme v pánvi slunečnicový olej, přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Smažíme 3 minuty, dokud nebude česnek měkký. Sundáme pánev z plamene a smícháme obsah s tahini a jogurtem. Dáme pánev na plamen, a minutu prohřejeme. Přidáme pažitku. |
4 | Z pařáku vyndáme zeleninu a dáme ji na ohřátou servírovací mísu. Ozdobíme sezamovými semínky a pažitkou. |
5 | Podáváme s horkou omáčkou. |
Poznámka
Zelenina na drobné kousky.