Recept

Kakaové věnečky obalované mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 31797
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
30 g Cukr krystal
100 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
60 g Mandle
140 g Máslo čerstvé
180 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 441kJ
11% Sacharidy 38 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 11 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kakaové věnečky obalované mandlemi postup přípravy receptu:

1

Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.

2

Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.

3

Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.

4

Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept