Rýžové krokety s mortadelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové krokety s mortadelou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31799 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
150 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
200 g | Salám Mortadela |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 493,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže předvařená (parboiled), Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salám Mortadela, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové krokety s mortadelou postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou. |
2 | Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu. |
3 | Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety. |
4 | Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou. |