Recept

Rýžové krokety s mortadelou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31799
Kategorie: Přílohy

Ingredience

10 g Bazalka
150 g Cibule
10 g Cukr krupice
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Rýže předvařená (parboiled)
200 g Salám Mortadela
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
18% Sacharidy 66 g
52% Tuky 39 g
55% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Rýžové krokety s mortadelou postup přípravy receptu:

1

Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou.

2

Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu.

3

Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety.

4

Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept