Jednoduchý recept

Telecí plec dušená na paprice se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Telecí plec dušená na paprice se žampiony 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 318
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Paprika mletá sladká
500 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
750 g Telecí plec
150 g Tuk
800 ml Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 24 g
53% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Telecí plec dušená na paprice se žampiony postup přípravy receptu:

1

Telecí plec opláchneme a stáhneme pomocí jehly nebo provázku, osolíme, opečeme na polovině tuku a vyjmeme.

2

V tuku zbylém od opékání mírně osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme částí vody.

3

Do základu vložíme maso a za občasného přelévání a obracení dusíme téměř doměkka.

4

Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku (trochu tuku ještě necháme na podušení žampionů) a prosáté mouky, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Nejméně 20 minut vaříme.

5

Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme.

6

Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na zbylém tuku a krátce podusíme.

7

Nakonec žampiony přidáme do omáčky a znovu krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept