Pražené houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražené houby
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31800 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
70 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr krémový |
750 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 815,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Sýr krémový, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražené houby postup přípravy receptu:
1 | Zahřejeme olej a v něm mírně podusíme nakrájenou šalotku s česnekem. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k šalotce. Asi 4 minuty restujeme. |
2 | Pak přidáme jemně posekanou petrželku. Ochutíme solí a pepřem. Upravíme houby na talíři a podáváme společně s miskou bylinkového sýra. |