Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31804
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
200 g Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Ocet jablečný
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
100 g Smetana zakysaná15%
5 g Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
8% Sacharidy 29 g
20% Tuky 15 g
48% Sodík 956 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pikantní fenykl postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Fenykl opereme a nakrájíme na hrubší plátky.

2

Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.

3

Rozehřejeme olej, lehce podusíme proužky fenyklu s cibulí, česnekem a chilli a přibližně 5 minuty necháme dusit.

4

Zalijeme vývarem. Směs ochutíme rozmarýnem, citronovou šťávou, jablečným octem, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Všechno necháme přibližně 5 minuty dojít na mírném ohni, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept