Salát s chorizem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s chorizem a fazolemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31807 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
150 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Fazole |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
150 g | Salám Chorizo |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
8 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 218,7mg |
Draslík | 484,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám Chorizo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s chorizem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme křepelčí vejce. Opereme, osušíme a jemně posekáme bylinky. Očistíme, opereme a na kroužky nakrájíme jarní cibuli. Cibuli a bylinky promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. |
2 | Nakrájíme salám na proužky. Necháme fazole okapat v sítě. |
3 | Řapíkatý celer opereme a nakrájíme na kousky. Křepelčí vejce rozkrájíme na čtvrtky. Rozložíme salám, fazole a celer na talíře a pokapeme dresinkem. Ozdobíme vejci a podáváme. |