Sedlina s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedlina s artyčoky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31808 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Artyčoky sterilované |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 368,7mg |
Draslík | 498,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sedlina s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej na pánvi a v něm okapané artyčoky lehce podusíme. Našleháme vejce s mlékem, solí, pepřem a oreganem a směsí přelijeme artyčoky. |
2 | Vajíčka necháme tuhnout po dobu několika minut na malém ohni. Upravíme na talíře a podáváme. |