Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa
Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bulgur |
2 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí kýta |
150 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 l | Olej rostlinný |
50 g | Ořechy vlašské |
2 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 847,0mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 23,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibule, Jehněčí kýta, Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Bulgur namočíme do vody, zakryjeme a necháme cca 15min bobtnat. Z masa odkrojíme tuk a šlachy a nakrájíme ho na kostičky. Oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Poté 500g masa společně s cibulí umeleme na masovém strojku. |
2 | Bulgur scedíme, necháme okapat a propracujeme ho s masem, římským kmínem, cayenským pepřem a solí. Hmotu uložíme na 1h do lednice. |
3 | Mezitím připravíme náplň. Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nerozdrobí. Dochutíme račatovým protlakem, skořicí a osolíme. Přidáme nasekané ořechy, promícháme. |
4 | Směs bulguru a masa rozdělíme na cca 20částí. Každou na dlani stlačíme na placičku, dáme na ni 2lžičky náplně, přetáhneme přes náplň, uzavřeme a vytvarujeme do šišky. Rozpálíme olej a šišky v něm smažíme cca 4min. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. okurkový jogurt a chlebové placky. |
Poznámka
příprava je bez času na odležení 1h