Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31813

Ingredience

těsto
159 g Cukr moučkový
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
kvásek
2 špetka Cukr krupice
40 g Droždí
3,5 dl Mléko polotučné
Krkonošský ptáček
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
19% Sacharidy 69 g
9% Tuky 6 g
11% Sodík 227 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krkonošský ptáček postup přípravy receptu:

1

V hrnečku si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka (2.5 dl), kvasnic a cukru. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, vzešlý kvásek, 4 žloutky, 1 vejce, cukr a špetku soli.

2

Směs vymícháme, podle potřeby přidáme vlahé mléko (až 1 dl) a dobře uhněteme polotuhé těsto, které se nesmí lepit na prsty, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut.

3

Na pomoučeném vále si z těsta vytvarujeme váleček a přibližně ve 2/3 uděláme uzel. Na kratším konci z těsta vytvarujeme hlavičku se zobáčkem, který bude směřovat vzhůru. Po stranách hlavičky zapíchneme kuličky modrého jalovce, které budou tvořit oči. Delší část těsta vytvarujeme do tvaru ocásku a pomocí vidličky a ostrých nůžek vytiskneme a nastříháme peříčka.

4

Ptáčka posadíme na plech s pečícím papírem, celého potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 160°C - 180°C přibližně 45-60 minut dozlatova. Pak ptáčka necháme vychladnout, dáme ho na mísu a okolo ptáčka mísu vyzdobíme podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept