Recept

Kohoutek v ryzlinku s hroznovým vínem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31815
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr moučkový
2 ks Estragon
300 g Hroznové víno
1 kg Kapoun
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Šalotka
100 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Slivovice
1 špetka Sůl
0,4 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 999 kcal
Kilojoule 4 178kJ
9% Sacharidy 33 g
85% Tuky 64 g
14% Sodík 283 mg
93% Bílkoviny 53 g

Kohoutek v ryzlinku s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Kapouna rozporcujeme na 8-10 dílků a do masa vetřeme pepř a sůl. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a česnek. Estragon opláchneme a lístky otrháme.

2

V hrnci rozpálíme olej s polovinou másla a kousky masa na něm krátce, zprudka orestujeme a poté vyjmeme. Ve zbytku tuku necháme rozškvařit slaninu, přidáme celou cibuli a česnek a krátce osmahneme. Vmícháme estragon a zalijeme vínem. Vložíme zpět maso, přidáme bobkový list a zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 min.

3

Po 30ti minutách omyjeme a otrháme kuličky vína. Zahřejeme máslo a necháme v něm rozpustit moučkový cukr. Na tomto základu krátce osmahneme hroznové víno. Oflambujeme pomocí pálenky, dochutíme citronovou šťávou. Hroznové víno a maso rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

V ideálním případě použijeme alsaský ryzlink a pálenku Marc de Bourgogne. Jako přílohu můžeme použít rýži nebo bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept