Recept

Kachní prsa na pomerančích a portském víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31818
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
720 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
100 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 843kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 172 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kachní prsa na pomerančích a portském víně postup přípravy receptu:

1

Do masa vetřeme sůl a pepř. Na rozpálené pánvi prsíčka orestujeme cca 8min tučnou stranou dolů. Obrátíme a smažíme dalších 8min. Poté uchováme teplé v troubě předehřáté na 75C.

2

Mezitím omyjeme pomeranče, z jednoho nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky nasekáme najemno. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm šalotku. Zaprášíme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Zalijeme vínem, likérem a pomerančovou šťávou a na prudkém ohni zredukujeme tekutinu na polovinu.

3

Citronovou šťávu smícháme s pomerančovou kůrou, zeleným pepřem, ochutíme solí, cayenským pepřem a v omáčce prohřejeme plátky pomeranče.

4

Prsa nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept