Vývar se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar se žloutkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31820 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 570,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Olej sezamový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | K varu přivedeme hovězí vývar spolu se zeleninovým v jednom hrnci. Přimícháme sezamový olej. Citronovou šťávu smícháme se žloutky a ochutíme pepřem. |
2 | Asi po 10 minutách přidáme jemně nasekané oregano. Pak opatrně nalijeme žloutky do polévky a přibližně 5 minut necháme houstnout. |
3 | Opečeme toasty a položíme na předehřáté talíře. |
4 | Toasty přelijeme polévkou a podáváme. |