Rajčatová polévka s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s cizrnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31822 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
6 stroužek | Česnek |
500 g | Cizrna |
1 l | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
80 g | Šalotka |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 6,4mg |
Draslík | 475,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 447,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej a lehce podusíme drcený česnek a na kostičky nakrájenou šalotkou. |
2 | Po 5 minutách přidáme nakrájené ančovičky a rajčata. Směs přelijeme hovězím vývarem a přidáme šalvěj. Cizrnu necháme okapat. Přidáme k polévce a ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a podáváme. |