Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 31823
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Máta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Ricotta
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 255kJ
1% Sacharidy 4 g
69% Tuky 52 g
31% Sodík 614 mg
103% Bílkoviny 58 g

Kuře na mátě postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu.

2

Mátu omyjeme a polovinu nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s ricottou, mátou, solí a pepřem. Kůži kuřete opatrně uvolníme a prostor vyplníme sýrovým krémem. Přidáme zbylou mátu, kuře vložíme na pekáč a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.

3

Potom kuře potřeme rozpuštěným máslem a příkon tepla snížíme na 175 stupňů Celsia. Kuře zalijeme vínem, vývarem a pečeme ještě 40 minut. Šťávu zahustíme hladkou moukou a dobře rozmícháme. Necháme v troubě ještě chvíli probublat.

4

Podáváme se zeleninovou směsí.

Poznámka

Ricottu můžeme nahradit jiným tučným tvarohovým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept