Kuřecí stehýnka se sambalem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka se sambalem
Kuřecí stehýnka se sambalem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Galgan |
400 ml | Kokosové mléko |
0,5 hrst | Koriandr čerstvý |
8 ks | Kuřecí stehna |
2 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Oříšky makadamové |
2 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 332,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová tráva, Cukr třtinový, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Kuřecí stehna, Kurkuma, Limetková šťáva, Oříšky makadamové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Olej olivový, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehýnka se sambalem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou. |
3 | Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít např. rýži.