Polévka tříbarevná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka tříbarevná
Polévka tříbarevná
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31826 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
250 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
650 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
60 g | Šalotka |
200 g | Smetana zakysaná 14% |
300 g | Špenátové listy mražené |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 781,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Špenátové listy mražené, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka tříbarevná postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej a lehce v něm osmahneme nasekanou šalotku, drcený česnek a kousky řapíkatého celeru. |
2 | Po 5 minutách přidáme drcená rajčata i se šťávou a zalijeme vývarem. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Nasekáme a přimícháme bylinky. |
4 | Slunečnicový olej rozehřejeme a na něm lehce podusíme špenát. |
5 | Dochutíme solí a pepřem a po 4 minutách přendáme na předehřáté talíře. |
6 | Přelijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou. |