Jednoduchý recept

Smažená křupavá zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31829

Ingredience

100 g Brokolice
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
100 g Cuketa
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
100 g Květák
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
100 g Paprika červená
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 926kJ
11% Sacharidy 38 g
8% Tuky 6 g
19% Sodík 382 mg
12% Bílkoviny 7 g

Smažená křupavá zelenina postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici.

2

Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout.

3

Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme.

4

Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej.

5

K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce.

Poznámka

2 dl vody teplé

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept