Polévka s modrým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s modrým sýrem
Polévka s modrým sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31830 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Nové koření celé |
100 g | Nudle vaječné |
100 g | Pastinák |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel - nať |
500 ml | Šťáva celerová |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 963,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kedlubna, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Nudle vaječné, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťáva celerová, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s modrým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, pastinák, petržel a kedluben očistíme a pokrájíme na nudličky. Na kostičky nakrájíme cibuli. |
2 | Na másle osmažíme zeleninu i cibuli. Přibližně po 5 minutách zalijeme celerovou šťávou a hovězím vývarem a krátce povaříme. |
3 | Přidáme polévkové nudle a necháme zvolna vařit přibližně 10 minut při mírné teplotě. |
4 | Přimícháme citronovou šťávu. Opereme, osušíme, jemně posekáme a přidáme petrželku. |
5 | Ochutíme solí, pepřem, muškátem a novým kořením. |
6 | Rozkrájíme sýr na kousky a necháme rozpustit v polévce a podáváme. |