Recept

Nepečený jahodový koláč s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 225 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 31833

Ingredience

350 ml Citronová šťáva
240 g Cukr krupice
750 g Jahody zahradní
100 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
150 g Piškoty dětské
250 g Smetana ke šlehání 30%
140 ml Smetana na vaření
500 g Tvaroh jihočeský polotučný
50 g Čokoláda hořká
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
15% Sacharidy 53 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 3 mg
21% Bílkoviny 12 g

Nepečený jahodový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Rozdrtíme piškoty a nastrouháme hořkou čokoládu. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme do něj rozdrcené piškoty, nastrouhanou čokoládu a promícháme. Hrnec odstavíme z plotny a promíchanou směsí vyložíme dno dortové formy.

2

Větší misku naplníme studenou vodou a dáme do ní želatinu. Mezitím do menšího kastrůlku nalijeme smetanu na vaření a přivedeme téměř k varu, kastrůlek se smetanou odstavíme, vymačkáme plátky želatiny a necháme vychladnout.

3

Ušleháme tvaroh se 140 g cukru, přidáme 200 ml šťávy z citronu, přimícháme vychladlou smetanu a 400 g omytých, na polovinu pokrájených jahod. Ušleháme smetanu ke šlehání a do ní zlehka vmícháme tvarohovou směs, kterou vylijeme na piškotový základ s čokoládou a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit.

4

Potom omyjeme a nakrájíme 250 g jahod, přidáme 100 g cukru a 150 ml šťávy z citronu a rozmixujeme. Koláč opatrně přesuneme z dortové formy na servírovací talíř, polijeme omáčkou. Ozdobíme zbylými, omytými, na polovinu nakrájenými jahodami a mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept