Nepečený jahodový koláč s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečený jahodový koláč s mandlemi
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 225 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 31833 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
350 ml | Citronová šťáva |
50 g | Čokoláda hořká |
240 g | Cukr krupice |
750 g | Jahody zahradní |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Piškoty dětské |
250 g | Smetana ke šlehání 30% |
140 ml | Smetana na vaření |
500 g | Tvaroh jihočeský polotučný |
4 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 257,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Jahody zahradní, Mandle, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškoty dětské, Smetana na vaření, Tvaroh jihočeský polotučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nepečený jahodový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Rozdrtíme piškoty a nastrouháme hořkou čokoládu. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme do něj rozdrcené piškoty, nastrouhanou čokoládu a promícháme. Hrnec odstavíme z plotny a promíchanou směsí vyložíme dno dortové formy. |
2 | Větší misku naplníme studenou vodou a dáme do ní želatinu. Mezitím do menšího kastrůlku nalijeme smetanu na vaření a přivedeme téměř k varu, kastrůlek se smetanou odstavíme, vymačkáme plátky želatiny a necháme vychladnout. |
3 | Ušleháme tvaroh se 140 g cukru, přidáme 200 ml šťávy z citronu, přimícháme vychladlou smetanu a 400 g omytých, na polovinu pokrájených jahod. Ušleháme smetanu ke šlehání a do ní zlehka vmícháme tvarohovou směs, kterou vylijeme na piškotový základ s čokoládou a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit. |
4 | Potom omyjeme a nakrájíme 250 g jahod, přidáme 100 g cukru a 150 ml šťávy z citronu a rozmixujeme. Koláč opatrně přesuneme z dortové formy na servírovací talíř, polijeme omáčkou. Ozdobíme zbylými, omytými, na polovinu nakrájenými jahodami a mandlemi. |