Recept

Lakovaná pikantní kachna

  • Vietnam
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Lakovaná pikantní kachna 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31836
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kg Kachna mražená
1 polévková lžíce Koření pěti vůní
1 hrst Máta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka rybí
100 ml Omáčka sójová
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

105% Kalorie 2,071 kcal
Kilojoule 8 665kJ
10% Sacharidy 36 g
245% Tuky 184 g
55% Sodík 1 g
124% Bílkoviny 70 g

Lakovaná pikantní kachna postup přípravy receptu:

1

Kachnu omyjeme a osušíme. Na marinádu smícháme koření pěti vůní, rýžové víno, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Maso potřeme zvenku i zevnitř marinádou, zbytek odložíme stranou. Necháme alespoň 2h odležet.

2

Troubu rozpálíme na 225C. Na hluboký plech dáme rošt, potřeme olejem a položíme na něj kachnu prsíčky dolů. Pečeme na spodní liště cca 30min. Poté stáhneme teplotu na 180C, kachnu obrátíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 60min dokřupava. Do stehýnek občas píchneme vidličkou, aby se vypekl tuk. Jím kachnu přeléváme.

3

Omáčku hoisin rozdělíme do čtyř malých mističek a posypeme nasekanými burskými oříšky. Kachnu naporcujeme, dozdobíme otrhanými lístky máty a podáváme s omáčkou. Tu dle chuti můžeme naředit vodou. Jako příloha jsou vhodné např. fazolové výhonky s rýží.

Poznámka

čas přípravy je bez doby marinování-2h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept