Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31837
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Bazalka
200 g Cannelloni
2 stroužek Česnek
600 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
50 g Mozzarella
3 g Muškátový oříšek
100 ml Ocet vinný
3 dl Olej olivový
20 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
500 g Smetana 33% (šlehačka)
9 g Sůl
60 g Sýr Parmezán
400 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,329 kcal
Kilojoule 5 561kJ
13% Sacharidy 48 g
131% Tuky 98 g
70% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Cannelloni s kuřetem postup přípravy receptu:

1

V nekovové míse smícháme ingredience na marinádu - ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a kuřecí maso nakrájené na kostky. Zakryjeme fólií a necháme 30 minut v lednici uležet.

2

Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne. Vmícháme strouhaný parmezán a odstavíme.

3

Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi na oleji dozlatova a přendáme do velké mísy. Přidáme ricottu, vejce, nasekanou bazalku a oregano, vše důkladně promícháme a směsí naplníme canneloni. Do vymazaného pekáčku nalijeme polovinu sýrové omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbytkem omáčky. Posypeme mozzarellou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

4

Podáváme ozdobené lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept