Cannelloni s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni s kuřetem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Bazalka |
200 g | Cannelloni |
2 stroužek | Česnek |
600 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mozzarella |
3 g | Muškátový oříšek |
100 ml | Ocet vinný |
3 dl | Olej olivový |
20 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Smetana 33% (šlehačka) |
9 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
400 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 768,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme ingredience na marinádu - ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a kuřecí maso nakrájené na kostky. Zakryjeme fólií a necháme 30 minut v lednici uležet. |
2 | Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne. Vmícháme strouhaný parmezán a odstavíme. |
3 | Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi na oleji dozlatova a přendáme do velké mísy. Přidáme ricottu, vejce, nasekanou bazalku a oregano, vše důkladně promícháme a směsí naplníme canneloni. Do vymazaného pekáčku nalijeme polovinu sýrové omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbytkem omáčky. Posypeme mozzarellou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
4 | Podáváme ozdobené lístky bazalky. |