Baskická cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baskická cibulačka
Baskická cibulačka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31838 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
3 g | Chilli koření mleté |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 394,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baskická cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme a v něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme víno a zeleninový vývar a všechno vaříme na mírném ohni 30 minut. |
2 | Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli kořením. Troubu předehřejeme na 250 °C. |
3 | Z každého krajíce chleba vykrojíme kolečko. Polévku rozdělíme do 4 šálků a nahoru položíme kolečko chleba. |
4 | Krajíce chleba posypeme strouhaným sýrem a přibližně 10 minut zapečeme v troubě. Podáváme ozdobené bylinkami. |