Jablečné řezy se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné řezy se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 31840 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
50 g | Cukr skořicový |
90 g | Cukr třtinový |
1 kg | Jablka |
100 g | Máslo jihočeské |
200 g | Piškoty dětské |
100 g | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 263,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo jihočeské, Piškoty dětské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné řezy se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hranatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Rozdrobíme piškoty a rozmixujeme je s máslem a skořicí. Směsí poklademe dno dortové formy a dáme na hodinu do ledničky. |
2 | Mezitím omyjeme, oloupeme, vyjádřincujeme jablka a nakrájíme je na osminky. |
3 | Rozšleháme cukr, zakysanou smetanu a vejce. |
4 | Po uplynutí jedné hodiny rozehřejeme troubu na 160 °C. |
5 | Vyndáme z ledničky korpus, poklademe na něj jablka, přelijeme rozmixovanou směsí z cukru, zakysané smetany a vajec a dáme péci do vyhřáté trouby. |
6 | Upečené řezy posypeme skořicovým cukrem a dáme vychladnout. |