Hlívová polévka s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlívová polévka s játry
Hlívová polévka s játry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31845 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Cibule |
400 ml | Dolin - Vermouth |
250 g | Hlíva ústřičná |
500 g | Játra drůbeží |
20 ml | Likér bylinný - Strega |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rukola |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 911,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Hlíva ústřičná, Játra drůbeží, Likér bylinný - Strega, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlívová polévka s játry postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s nakrájenými játry na něm lehce orestujeme. |
2 | Houby očistíme, opereme, nakrájíme a asi po 5 minutách přidáme k játrům. Přibližně po 5 minutách všechno podlijeme vývarem a vermutem. |
3 | Polévku dochutíme bylinným likérem, solí a pepřem a asi 5 minuty necháme vařit na mírném ohni. |
4 | Rukolu nakrájíme nahrubo a krátce před podáváním přidáme do polévky. |